Den Haag

20 januari 2017 Den Haag
De volgende, de achtste stad die de Estafette aandoet is Den Haag, de bijeenkomst zal plaats vinden in het Haga Ziekenhuis.

Vitaal Gezond Lang Thuis
Het thema voor de eHealth Steden Estafette in de gemeente Den Haag is Vitaal Gezond Lang Thuis.
De gemeente Den Haag werkt met woon-, zorg-, en welzijnspartijen samen om ervoor te zorgen dat ouderen zolang mogelijk waardig en zelfstandig in de eigen omgeving kunnen blijven wonen. Technologie (ICT, robotica, domotica) draagt bij om Gezond Lang Thuis wonen mogelijk te maken. Technologie is ondersteunend en is niet bedoeld als persoonlijke zorgvervanging. Om de bekendheid met technologie bij gebruikers te vergroten en om te onderzoeken welke technologie daadwerkelijk aansluit bij de behoefte van de bewoners is een iZi-project van start gegaan in Den Haag.

Op 20 januari delen wij graag de Haagse visie op ‘Vitaal Gezond Lang Thuis’ met u en bieden wij u een sneak preview van het iZi-project. Ook zal een aantal partners van de gemeente Den Haag hun initiatieven op het gebied van zorg, welzijn, en technologie presenteren.

Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie, Zorg en Havens trapt tijdens de eHealth Steden Estafette de eHealthweek af. De eHealthweek is een initiatief van het ministerie van VWS en ECP en vindt in Den Haag plaats van 21 tot 27 januari 2017.

Verslag

Lees hier het verslag.

Een compilatie met indrukken van de dag

De presentatie van Sander van Olsthoorn