Rotterdam

Op woensdag 9 maart 2016 vond de vijfde bijeenkomst van de eHealth Steden Estafette plaats. Bekijk hier de presentaties, films en het verslag.

De wethouder van Rotterdam, Hugo de Jonge, deelde de visie van Rotterdam op eHealth en thuistechnologie. Daarnaast kwamen de praktische toepassingen van eHealth en thuistechnologie in de praktijk aan bod met de projecten Vitaal Thuis (keuzegids voor thuistechnologie), Medical Delta (proeftuinen, opschaling en het betrekken van de gebruiker) en de GGD AppStore (onafhankelijke toetsing van gezondheidsapps). Aansluitend gingen we met meer dan 100 deelnemers in verschillende workshops in gesprek over hoe we betaalbare vormen van eHealth en thuistechnologie dichtbij de gebruiker kunnen brengen, zodat mensen zo lang mogelijk de regie houden op hun eigen leven. Doel was om aan de hand van stellingen tot tips voor de gemeenten te komen.

Bekijk hier de compilatiefilm:


Bekijk hier de presentatie van Hugo de Jonge:


Bekijk hier de presentatie over het project Vitaal Thuis door Peter van Dalen en Jan Pons:


Presentaties en verslag

Hier kunt u de presentaties en het verslag teruglezen.

1. Presentatie – eHealth: Hoe maak je het relevant? Roel Kamerling (Medical Delta)
2. Presentatie – Vitaal Thuis – Keuzegids: Thuistechnologie in de praktijk. Jan Pons (Stichting Kien) & Peter van Dalen (Parasolgroep) 
3. Presentatie – GGD AppStore: eHealth in de praktijk. Pjer Vriens (GGD Gemeente Rotterdam)
4. Verslag Plenair en Workshops