Enschede

Op vrijdag 22 januari 2016 vond de vierde eHealth Steden Estafette plaats in de stad Enschede. Bekijk hier de presentaties, films en het verslag.

Na de landelijke aftrap door Dik Hermans (aanjager Doorbraakproject) ging Eelco Eerenberg (wethouder Enschede) in op de integrale aanpak in Enschede in de inclusieve stad. Eric Wolkotte sprak over de samenwerking tussen partijen in de Twentse Zorg Academie, een innovatie leerwerk- ontmoetings- en testomgeving. Praktische toepassingen van eHealth in praktijk kwamen aan de orde met LangGezond (preventie) en beeldschermzorg (begeleiding). In verschillende interactieve workshops keken we met welke toepassingen en aanpak gemeenten hun voordeel kunnen doen.

Bekijk hier de compilatiefilm:


Bekijk hier de presentatie van wethouder Eelco Eerenberg:


Bekijk hier de presentatie van de Twentse Zorg Academie:

Verslag presentaties en workshops
Hier kunt u de presentaties en het verslag teruglezen. In de workshops draaide het om de volgende centrale vraag: ‘ Wat kan de gemeente doen om met behulp van eHealth te komen tot een integrale aanpak en bij te dragen aan de inclusieve stad. Graag uw tips en inspirerende voorbeelden’. Uitkomsten van de workshop staan in de bijlage.

1. Presentatie – Twentse Zorg Academie
2. Presentatie – LangGezond – Miriam Vollenbroek – Roessingh Research and Development
3. Presentatie – Scenario’s beeldschermzorg – Daniel Tijink ECP | Platform voor de InformatieSamenleving