Woerden

Afgelopen donderdag 17 september was in Woerden de tweede editie van de eHealth stedenestafette; een kennisuitwisseling tussen steden over het benutten van ICT voor de zelfredzaamheid van ouderen thuis.

Dik Hermans (aanjager Doorbraakproject ‘De Zorg Ontzorgd’) trapte de bijeenkomst af. Hij noemde Woerden ‘een stad met een visie en ambitie die er niet om liegt’. Daarna volgde een inspirerend verhaal van wethouder Yolan Koster over de inwonerscloud die de Gemeente Woerden aan het bouwen is. De bedoeling daarvan is burgers de regie over hun eigen gegevens te geven. Ook was er een presentatie van Leone Flikweert van Pazio,  een patiëntenportaal waarin de burger al zijn Ehealth kan vinden; van huisarts tot ziekenhuis. Het lukt Pazio om ervoor te zorgen dat dit portaal ook echt gebruikt wordt.
Cees Donker van OIZ (de vereniging voor ICT-ondernemers in de zorg) nam aan het eind van de dag de beker mee. Hij ziet voor Den Haag een taak om gemeentes met elkaar te verbinden om te voorkomen dat iedere gemeente zijn eigen plan uitvoert, wat veel geld kost.

Kijk hier voor een compilatie

Kijk hier voor de presentatie van Yolan Koster, wethouder Gemeente Woerden

Kijk hier voor de presentatie van Leone Flikweert van Pazio

Verslag presentaties en workshops
Hier kunt u het verslag van alle presentaties lezen en ook van het workshop gedeelte. In de workshops draaide het om de volgende centrale vraag: ‘ Hoe kunnen gemeentes elkaar ondersteunen om zelfredzaamheid van inwoners te faciliteren? Welke partijen, afspraken, instrumenten en ideeën zijn daarvoor nodig? Bekijk hier het verslag.

Volgende stations
Op 19 november wordt een tussenstop gemaakt op het Jaarcongres ECP. Klik hier voor het programma. Daarna zal de beker doorreizen naar Enschede,  Rotterdam en Utrecht.

Interview aanjager Dik Hermans
Jocko Rensen, wethouder van Houten, heeft tijdens deze tweede estafette aanjager Dik Hermans geïnterviewd over zijn rol als aanjager en wat zijn tips zijn aan gemeentes. Bekijk hier het interview.